tisdag, januari 16, 2007

Dagens...

Dagens "surt sa räven": Det var naturligtvis röstkaos som gjorde att Sanna Kallur fick Jerringpriset istället för det givna hockeylandslaget. Tänk om Sanna faktiskt är populär? Tänk om det finns folk som INTE tycker att hockey är meningen med livet? Tänk om det finns folk som tycker att tjejer och idrott hör ihop? Och vem hade vågat prata om röstkaos om det hade varit Tre kronor som hade vunnit? Skärpning, tack!

Dagens säkraste spådom: Förlust för s i valet 2010. Med Mona Sahlin som partiledare kan man lika gärna lägga ner arbetet direkt. Vår Lasse hade kommuniststämpeln i pannan hela valrörelsen i höstas trots att han hade försökt tvätta bort den. Det tar betydligt längre tid för Mona att få bort fläckarna från Tobleronen och allt annat. S, vad tänker ni på? I ett sådant stort parti måste det väl ändå finnas NÅN som har större kompetens och chanser?

Dagens "skylla ifrån sig": Den lokala m-politikern Lisa Jalmander som lämnar samtliga politiska uppdrag. Moderaternas svaga uppgång relativt länet och riket skyller hon på sitt oppositionsråd. Sanningen är en helt annan. En stor del av den misslyckade valrörelsen berodde nämligen på partiets interna strider som fördes ogenerat inför öppen ridå. I de striderna var den lokala valgeneralen mycket delaktig. Fast jag klagar inte. Vi vann ju på det där, precis som våra motståndare har vunnit på att vi har krigat internt. Såna är politikens spelregler. Det bör man veta.

Dagens förslag: Den goe liberalen har idag lämnat in ett förslag som går ut på att införa kopplingstvång för hundar på offentliga platser. Jag själv trodde att detta redan gällde, men icke. Kanske kan vi nu få till lite regler som gör att man slipper få grannens lösspringande hund inrusade i hallen när man öppnar ytterdörren? Eller att folk på trottoaren kan gå där utan att bli utjagade på gatan av en hoppande dårhund? Det vore skönt!

6 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Tack för att man fick vara med på dagens lista. Själv är du dagens vackraste kvinna hela veckan året om. Puss

Mats sa...

Sanna Kallur var värd Jerring priset...
Hundar ska vara kopplade av de skäl som Pierre anger..
Lars Ohly! Byt ut honom med så går det nog bättre.
Vi ska kicka vårt klolösa lejon också...
Susanna Hoffs/Matthew Sweet årets platta 2006, måsta bara dela med mig av magin..

tomasrj sa...

Birgitta: Intressant spådom om Mona och sossarna. Själv vet jag inte något annat än att det är lustigt att ett så stort parti sedan mordet på Anna Lindh kunnat hitta en ny kronprinsessa.

Mats: "Klolösa lejon" var kul.

tomasrj sa...

"Inte kunnat hitta" skulle det naturligtvis vara!

Anonym sa...

Kolla gärna in Kalmars nya blogg!

http://bloggis.se/kalmar

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tomas: Jag hoppas att min spådom inte slår in.
Anonym: Jag tycker att det är roligare att läsa bloggar där jag vet vem författaren är.