måndag, juli 02, 2018

Grattis Pappa

Älskade Pappa. Idag skulle du fylla 80 år. Jag skulle ha köpt en present som du egentligen inte hade velat ha och inte hade behövt heller, vi skulle ätit tårta eller kanske våfflor för det tyckte du om, våfflor som blev gräddade ute på balkongen på baksidan. Våfflor med glass för din skull, grädde för mammas och sylt för allas.

Nu blev det inte så. Verkligheten med oförklarlig sjukdom och död kom emellan. Sorgen efter mamma var tung att bära, tyngre än jag först trodde, men du hade börjat fundera på hur livet nu skulle te sig. Ett urklipp om en sensommarresa till Gotland satt på anslagstavlan i köket när vi började gå igenom alla saker du hade lämnat efter dig när du rycktes bort från oss. Det blev aldrig någon sådan resa. Din sista bilfärd här i livet gick med ambulansen till sjukhuset på palmsöndagens kväll 2016.

Sorgen är tung och har varit tung. Saknaden är svår. Allt gick så fort. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Jag är så oerhört tacksam att det var du som var min pappa. Jag hoppas att jag kan föra åtminstone en del av dina lärdomar vidare till nya generationer. Jag gör mitt bästa. Förresten, du har fått ännu ett litet barnbarnsbarn. Hon har fått ett av sina namn efter din älskade Ingrid, min mamma. Det tror jag att du gillar.

Älskade Pappa. Idag skulle du fylla 80 år. Du ska få blommor vid din grav och massor av kärleksfulla tankar. Det är det enda jag kan ge, nu när läget är som det är.


Grattis Pappa 💙💙💙

Inga kommentarer: