onsdag, februari 14, 2018

Yes!

Vi kan idag konstatera att folket i IFK Kalmar fick som de ville: Klubbens första allsvenska säsong kommer att spelas på den egna hemmaarenan Gröndal. Vi gratulerar och applåderar! Svenska Fotbollförbundet beviljade dispens och räddade därmed föreningen från tomma läktares öronbedövande eko på GFA.

Nu är det kanske inte SvFF som är den verklige hjälten i det här dramat, och sannerligen inte Kalmar kommun heller. Den som har banat väg för det här beslutet är den överklagande kalmarbon som har sett till att kommunens köp av GFA nu prövas rättsligt. Än har inte prövningstillstånd i högre instans beviljats, men om så blir fallet så kommer processen att ta lång tid och arenan kan då inte övergå i kommunal ägo förrän processen är avslutad. Det är där skon klämmer just nu. Ibland är det bra att vara envis och villig att ta strid mot orättvisan!

Självklart ska ett lag få spela sina hemmamatcher på sin egen hemmaplan! Tänk bara hur främmande det skulle vara om sådana frågor skulle ställas om KFF och deras hemmamatcher...

Jämställdhet? Knappast, va?

Inga kommentarer: