måndag, augusti 17, 2015

Känn ingen omsorg för mig Göteborg...

Traditionen är genomförd även detta år: En heldag på Liseberg med goa dottern. Vi åker allt vi kommer åt och springer som tokar mellan attraktionerna. Årets version bjöd på en rejäl höjdare i form av nyheten Mechanica! Missa den inte! Dagen bjöd dessutom på allt i väderväg, gassande sol, vind, regn och framemot kvällen lite kyla, men inte låter vi sådant hindra oss :)

Men resten liksom, hotellet och resan dit på kvällen... Det vill vi helst glömma. Hotellet gjorde reklam för sig genom att hävda att man kunde åka med direkt spårvagn på 11 minuter mellan Kaggeledstorget och Liseberg. Detta visste spårvägarnas infomänniska INGET om. Vi fick tipset att åka fyra olika vagnar och dessutom byta på vägen. Det rimmad ju liksom inte alls, så vi ringde hotellet vid kl 22 när det började bli dags att dra oss ifrån parken. Då svarade hotellet, som har gett mig bekräftelse på att jag har angivit ankomst ca kl 23, att eftersom vi kommer så sent så kanske inte rummet finns kvar! Men ett fanns det naturligtvis. Härlig början på kommunikationen som fortsatte med att det VISST går att åka spårvagn nr 5 direkt. Vi steg på den vid Korsvägen. Regnet började tillta.

Vid nästa hållplats, Liseberg, blev vi beordrade att stiga av och åka ersättningsbuss istället. Vi gjorde så. En ersättningsbuss bör väl gå till samma ställe som den spårvagn den ersätter? Men icke, utan ett ord blev vi avslängda vid Härlanda. Nu liknade regnet rinnande vatten från upp- och nedvända hinkar. Vad skulle vi göra nu då? Det fanns en spårvagnshållplats där, och när nästa spårvagn kom, nr 3, som inte alls skulle gå till Östra sjukhuset men ända tydligen skulle gå dit just den här kvällen så fick vi i varje fall svaret från chauffören att han skulle trafikera Kaggeledstorget. Det var skönt för dessa genomblöta sillar, och till slut kom vi fram till hotellet och fick krypa ner i sängarna (efter att ha stängt av en AC som lät som ständiga knackningar på dörren).

Hur som helst, slutsatsen är att för att kunna åka kollektivtrafik i Göteborg så måste man bo där och känna till alla riktningar. Annars kan man fastna i ett kolsvart Härlanda i pissregn, och ingen bryr sig.

Så, för allt i världen: Liseberg åker jag till fler gånger, men ett Göteborg som inte kan visa mer omsorg om sina turister ens under Kulturkalastid har jag lite svårt med. Nästa gång blir det hotellval som tillåter bruk av apostlahästarna och inte Apple hotell som inte ens kan svara hövligt i telefon. Då behöver du inte känna någon omsorg för oss,  Göteborg.

Inga kommentarer: