onsdag, augusti 12, 2015

Musik på Larmtorget en sista gång

Igår var vi på en helt fantastisk avslutning på sommarens Musik på Larmtorget. Dan Hylander med band spelade under två timmar utan paus. Imponerande! Vilken musik! Vilka texter! Det var en sådan där skön sommarkväll då allt stämde. Musiken gick rakt in i hjärtat. Det magiska i att vara på en plats där de uppträdande hade förstått att ta vara på musiken som just uttrycksmedel och språk är svårt att beskriva, men det var exakt så det var. TACK för den upplevelsen!

En av mina skivor med Dan Hylander innehåller denna bild 
(foto: Calle Bengtsson)
Tack alla som kommit hit till Larmtorget under sommaren. Det är tack vare er och ert engagemang som vi i Kalmar kan vara stolta över vår sommarstad. Det är till stor del tack vare er och alla som jobbat med att ordna allt kring arrangemangen här som vi kunde bli Årets sommarstad. Gratis musik två gånger i veckan hela sommaren lång plus stadsfest och otaliga idrottsevenemang, varav flera återstår, är viktiga delar i Kalmars arbete med att skapa, vara och behålla sin ställning som attraktiv kommun. En värdigare avslutning på just detta, Musik på Larmtorget, än genuin rockpoesi med Dan Hylander är svårt att tänka sig. Varmt tack alla som har bidragit! Och en sak till: Varmt välkomna att uppleva veckans triatletiska evenemang och annat som återstår under året. Exempelvis återkommer Ljus på kultur under hösten, en vecka med kultur i många former som lyser upp höstmörkret. Tack Kalmar och på återseende!

Det talet hade någon (läs: förslagsvis någon från kommunledningen) kunnat hålla igår. Istället sades ingenting. Det fanns inte ens en värd på plats som kunde avsluta kvällen och åtminstone tacka gästerna. Jag antar att det är en prioritering som görs någonstans, men särskilt välgenomtänkt var den prioriteringen nog inte. Det blev tyvärr mest plumpt, och faktiskt lite halvbonnigt pinsamt.

Men kvällen var magisk ändå. Förutsägbarheter som innehåller bristande hyfs får inte förstöra en i alla andra avseenden fantastisk kväll!

"Att ha förtröstan
att äga tid
När vi blir flera
är dagen vår..."
(Dan Hylander)

Inga kommentarer: