torsdag, oktober 09, 2014

"Now is the needed time"

Nu fick jag hem min beställning i brevlådan! Materialet om kyrkornas globala vecka i höst 16-23 november ska läsas med uppmärksamhet. Vi har haft nog med sk heliga krig i den här världen. Är det inte dags för helig fred nu?
Självklart är det så! Och lika självklart är att fredsbegreppet också innefattar kvinnofrid. Därför ska man bära svarta kläder och den här knappen varje torsdag, just för att påminna om att vi inte har nått alla våra mål ännu. En hel del finns kvar att åtgärda.Våldet mot kvinnor finns hos oss överallt i världen, kvinnors frihet beskärs och kvinnor används som måltavlor i krig och konflikter. Det är dags att säga stopp!

Ja, det är inte bara dags, det är något som helt enkelt måste göras. Kanske känns uppgiften övermäktig? Det världens härar och herrar har ställt till med under så lång tid kan möjligen kännas svårt att rå på. Jo tack, den otillräckligheten har vi nog en släng av allihop. Då är det skönt att tänka på den här lilla sången: Now is the needed time med Eric Bibb.

Tiden är nu, det är NU vi kan göra något, tillsammans. Vi klarar det helt enkelt inte själva.


Inga kommentarer: