måndag, oktober 27, 2014

Det är synd om...

Det är synd om människorna, åtminstone om de människor som representerar SD i landstingsfullmäktige, se här. De stängs nämligen ute, åtminstone när de får säga det själva.

Dörrarna stängs för dörrstängarnas parti som min vän Tomas skrev för länge sedan. De har inte frågat efter samarbete så de verkar inte vara intresserade av det. De går fram som enskilt parti. Då blir det så här. När andra partier hittar samarbeten på grund av gemensamma ståndpunkter så blir man tillsammans större, och det fattar de allra flesta. Så bygger man koalitioner och så har man styrt vårt samhälle sedan urminnes tider. Majoriteten bestämmer.

Det enkla faktum att 90% röstade på något helt annat än SD i landstingsvalet är vidare fullständigt ointressant om man företräder SD. Det är förresten väldigt lätt att hamna i en uppräkning av hur mycket som är ointressant för dem. Sådant är inte fruktbart om än ganska belysande. Vid en granskning, den behöver inte ens vara speciellt kvalificerad eller djuplodande, så framkommer två frågor som röner intresse och de två är invandring och kultur. Resten kan man lämna därhän. Man är heller inte intresserad av att diskutera lösningar. Man diskvalificerar ju alla lösningsförslag som inte innehåller mindre invandring och mindre mångfald. Enkelt, va?

Men, åter till dagens debattartikel. Där tar man chansen till en egen verklighetsbeskrivning. Den kan sammanfattas i följande enkla punkter:
  • Dom andra är dumma. 
  • Dom är fler än oss men vi är bäst. 
  • Det är bättre att det går dåligt för dom än att det går bra för oss.
  • Vi gör allt för att sätta käppar i hjulet för landstingets utveckling även om det drabbar oss själva.
  • Dom andra är dumma.
Och det där visste vi ju redan. Att åberopa proportionella val när man redan utan att göra det får EXAKT samma representation är inte bara onödigt, det är korkat. Det drabbar nämligen alla partier. När SD, som ju är det parti som har utmärkt sig i grenen "avhopp från politiska uppdrag" mister en företrädare så kan ingen ny väljas in. Man har låst listorna och inga nya val kan göras under hela mandatperioden.

Detta undviker SD naturligtvis själva att säga. De pekar bara på vad som kan drabba de demokratiska partierna så klart. Man har som partiföreträdare ingen skyldighet att visa på saklighet, allsidighet och relevans. Det har däremot journalistiken. Varför i all världen har man då undvikit att rapportera om det här??? Tillvägagångssättet krattar manegen för SD som själva får stå för verklighetsbeskrivningen och därmed kan ta på sig offerkoftan än en gång. Den passar osedvanligt illa på ett parti som bygger sin ideologi på att förtrycka människor.

Nåja, svaret lär väl bli att varje parti måste ta debatten. Det är i och för sig sant, men inget parti har ansvar för "saklighet, allsidighet och relevans" utan alla producerar partsinlagor. Jag tycker alltså att det är dags att media tar sig i kragen. SDs agerande i landstingsfullmäktige har beskrivits torftigt och oinitierat på redaktionell plats. Behandla alla partier lika! Beskriv konsekvenser av lagda förslag och procedurfrågor! Bete er som det anstår en journalistkår som har fattat sin mission!

Att inte agera är nämligen också en medveten handling. Den här gången blev det tydligare än många gånger tidigare. Nu är det nämligen synd om SD igen. Än en gång. Jättesyndast.

Illustration vald utan någon annan tanke än att jag gillar mångfald, till skillnad från en del andra.

Inga kommentarer: