lördag, juli 26, 2014

Igår var det marknad

Igår och idag är det marknad i stan. Man känner ju ett visst ansvar att åtminstone gå dit och kolla in läget. Det är ju helt enkelt så att om vi vill att det ska hända något här så får man också se till att dyka upp och delta. Det gäller det mesta. Att sitta hemma och gnälla för att inget händer eller att klaga på det som sker utan att vare sig delta eller komma med idéer och förslag till förbättringar duger liksom inte. NÅT måste man ju göra. Dock var årets marknad en ganska plågsam historia, inte på grund av utbudet ( det var väl ungefär som tidigare år) utan det hängde på den där gula obarmhärtiga lampan som hänger mitt på himlen samt frånvaron av svalkande vindar. Det var inte marknadsväder, och läget är detsamma idag. Jag vill inte ens tänka på vad som händer med matvaror och godis under x antal timmar i solen och värmen.... Men det är ju inte mitt bekymmer. Jag köper oerhört sällan sådant. Som nöt- och mandelallergiker är inte marknadsgodis ett alternativ, och som vegetarian köper jag inte ren- eller björnkorv heller, inte särskilt ofta i varje fall. Äter sånt, det gör jag aldrig.

På Storgatan stod tre politiska partier med tält och flaggor och delade ut ballonger till barnen. Det är valrörelse i år nämligen. Ibland får man för sig att den allra största tillgången i valrörelsen är starka lungor, inte för att orka tala med människor utan för att orka blåsa ballonger. I know. Been there, done that. Faktum är att jag inte ens känner ens ett styng av varken oro eller sorg när jag passerar tältet där det parti står till vilket jag har skänkt kraft och energi under 20 års tid. Där finns ju ingen plats för mig, och jag har ingen tid att ge dem heller. När det är slut så är det slut. En av mina främsta och starkaste sidor, envisheten, höll mig kvar lite för länge i ett hopplöst läge, men nu har jag bestämt mig. En kristen socialist och feminist som är gift med en folkpartist är en aning för mycket för det interna mångfaldsbegreppet. Det har jag sörjt över länge, men inte längre. Dessutom är det jobbigt att blåsa ballonger i den här hettan ;-) och det är inte speciellt inspirerande att se vänsterballonger vaja i vinden fastknutna i barnvagnar tillsammans med dito från SD och sossarna. På nåt sätt har jag mognat bort från det där. Politik är inte PR och pampfasoner. Politik är vilja, kamp och strid samt närhet och lyssnande, och det gäller inte ett par veckor vart fjärde år. Det gäller ALLTID för den som har fått och vill ha väljarnas förtroende. Frågan är om en marknad är ett relevant forum? Tja, kanske det. Glöm inte ballongerna bara.

Nej minsann, nu väntar lite andra aktiviteter. Stryka tvätt? Nja, kanske framemot kvällen om temperaturen går ner. Kanske blir det en investering i skönare stolar till balkongen. Håller värmen i sig så är det inte omöjligt att jag tar ett par nätter där utomhus, men då krävs lite mer faciliteter än trästolar. En börjar ju bli gammal... Men till Kalmar marknad går jag inte en gång till. Två dagar i den hettan är lite FÖR mycket. Nu blir det en konventionell butik, inomhus och gärna med AC...

1 kommentar:

Unknown sa...

"jag var naturligtvis så korkad att jag i min tur tyckte att det var ganska korkat att försöka bryta naturens lagar bara på grund av kapitalets fotbollsdrömmar. Och för att avslöja en hemlis: Det tycker jag fortfarande."

A) Det är inte korkat.
B) Fortsätt med det!