onsdag, juli 16, 2014

Djurens år i år?

Jag har börjat spela Quizkampen! Det är kul, men mest kul är det när jag vinner. Det gör jag inte alltid... Men trots att frågenivån förstås kan diskuteras så kan man faktiskt lära sig lite grann emellanåt, till exempel vad Hermiones katt i Harry Potter-böckerna heter, under vilket årtionde Sällskapet Vakttornet (Jehovas vittnen) grundades och vilket kinesiskt år vi just nu befinner oss i. Tydligen är det ormens år.

Men just nu kan man faktiskt få för sig att vi här i Kalmar befinner oss i grisens år. Grisar är ju på tapeten både här och där! Någon ondgör sig över att det finns vilda grisar i den svenska faunan. Andra förfasar sig över att det finns mansgrisar inom teatern. Själv har jag sedan länge konstaterat att det finns svin på de allra flesta arenor i den här världen, och de både växer och förökar sig. Det gillar inte jag.

Men små söta smågrisar tycker jag om, mycket mer än om ormar... Fast även ormar finns ju i den svenska faunan, i bred bemärkelse, och inte bara i den kinesiska almanackan. De kluvna tungorna är inte direkt sällsynta. Tyvärr.


Inga kommentarer: