tisdag, februari 19, 2013

Klokt val?

Jag är tillbaka i jobbselen efter en vecka hemmavid. Ja, riktigt fri från jobb är man ju inte ändå, men jag undvek att gå ut med undantag av de tillfällen då jag var tvungen att gå ut, dvs ett kvällsmöte och ett panelsamtal. Det var kanske inte helt smart att inte göra sig fri när man inte är frisk, men allt styr man ju inte över. Världen pågår fortfarande och tar inte hänsyn till mina behov. Och varför skulle den det?

Nåja, hostan har jag kvar. Den ger sig inte tyvärr, och sångrösten har sprungit och gömt sig i ren förskräckelse. Ändå lyckades min härliga kör Vox Communis ljuda riktigt vackert idag. Man kanske skulle låta bli att sjunga i fortsättningen? ;) Ett ostämt piano kan ju räcka, man behöver ju inte plågas med en körledares broken voice också..... fast jag har svårt att hålla tyst. Fråga maken, han brukar påpeka det....

OK, den pågående matchen på TV ger ju inte upphov till några glädjetjut precis. Underläge för ett uselt Arsenal mot ett välorganiserat Bayern München med 2-0 ger inga höga poäng på jubelskalan. Jag tror jag ger upp och väljer det kloka alternativet denna snöiga kväll: Sängen. Jag lägger mig med kvällens medicindos i strupen och "Uti vår hage" klingande i öronen.... eller varför inte "Vilken värld det ska bli" där man kan drömma sig fram till den dag då varje man och kvinna är fri och då hatet och våldet övervunnits av kärlek. Då tror jag faktiskt inte att jag hostar heller. God natt!

Inga kommentarer: