söndag, maj 06, 2012

Vilken körhelg, WOW!

Vilken välsignad helg det har varit! Så gott som hela lördagen tillbringade jag med härliga Vox Communis, först på Stortorget (se bilden) och sedan på Kalmar Slott på det härliga Vårskriket. Vi fyllde, tillsammans med 13 andra körer, slottet och dess omgivningar med körsång hela kvällen lång. Vi hamnade vid två tillfällen på Sjöslätten och stod i vind och kyla och sjöng för gäss, måsar och publik :-) men vi fick förmånen att välkomna besökarna när de kom till inre borggården direkt vid öppnandet. Kul!

Vår minikonsert i Gröna salen mot slutet av kvällen blev dock magisk. Med Micaela Botö vid pianot, med duktiga solister som Emelie Elmes och Emelie Uggla Waldenström och en stor glädjesprakande Vox Communis-kör så kan det ju bara bli bra, men det blev helt enkelt bättre ändå :-) Salen var full av publik och vi blev burna på sångens vingar. Härligt! Avslutningskonserten, när alla körer sjöng i ett ping-pong och tillsammans, blev minnesvärd. 300 körsångare på yttre borggården går inte av för hackor! Och operasång och elddansare ledsagades oss alla ut över vindbryggan. Sagolikt! Idag sov jag till kl 1215, och så har jag träningsvärk i armarna ;-)

Nu på söndagkvällen hade Domkyrkan sin vårkonsert. Ljuvligt! Man framförde bland annat Lars Erik Larssons och Hjalmar Gullbergs Förklädd Gud. Avslutningsorden är fantastiska. Jag fylls av tacksamhet över alla de människor som jag har omkring mig och som förgyller min tillvaro. Ni är gudamänniskor. Tack alla!

Bjuder ett mänskoöga
till stilla kärleksfest
oss, kyliga och tröga,
som folk är mest


lägger, som himmelsk läkning
för djupa själasår,
en vän, fri från beräkning,
sin hand i vår,


synes en ljusglans sprida
sig kring vår plågobädd -
då sitter vid vår sida
en gud förklädd.
(Hjalmar Gullberg)

Inga kommentarer: