torsdag, augusti 16, 2007

Lååååång tid

Just nu skriker skandalrubrikerna apropå nakenbilder på väggarna i en av kommunens verkstäder. Ja, det är oacceptabelt. Oavsett vad som ligger bakom tidpunkten då det hela uppdagas och oavsett varför en anställd väljer att gå ut i media med eländet så är det oacceptabelt. Jag tror att inblandade och ansvariga känner sig skamsna, och det med all rätt.

Men, det är mer intressant att reflektera över varför man överhuvudtaget hittar sån här skit på väggarna på en arbetsplats. Varför finns det fortfarande kvar attityder som styr människors handlande så att "störst bröst får bäst service"? Till råga på allt så finns det folk som idag, 16 augusti 2007, tycker att det är konstigt att man tar illa vid sig, typ "lite får man väl tåla" eller "helt nakna är ju inte tjejerna på bilderna". Hur långt har vi kommit när det gäller honnörsuttrycket ALLAS LIKA VÄRDE?

Inte speciellt långt alls tydligen, alla jämställdhetsplaner och handlingsplaner mot kränkningar till trots. Nu är det dags att vi jobbar med implementeringen av alla de fina dokument som värmer bokhyllorna runt om i tjänsterummen, och det kommer att ta lååååång tid. Tålamod är en egenskap som tydligen är omöjlig att klara sig utan när det gäller jämställdhetsarbete, suck, och den egenskapen har jag inte fått i någon större omfattning. Jag blir mest arg.

AAAAAARRRRRGGGGHHHH!!!!!

4 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Har du inte hört talas om IKEAS nyhet: Hyllvärmaren Bertil :-p :-p

Birgitta Axelsson Edström sa...

Nej, men däremot har jag sett Papperskorgen OFÖRSKÄMD
;-)

Pierre Edström sa...

Märkligt...den har jag aldrig hört talas om :-p :-p

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tro mig, jag förstod det.
;-)