söndag, april 22, 2007

En helg att lägga till handlingarna

"Så går en dag ifrån vår tid och kommer inte mer..." Ännu en helg har förflutit, en angenäm sådan, åtminstone i vissa avseenden. Än har inte den stora flytthysterin inträtt. Den ligger på lur och bidar sin tid, och snart är det dags att ta itu med flyttkartonger, avlagda kläder, sopsäckar, förråd och böcker böcker böcker... Lite nytta gjorde jag idag när jag sorterade alla noter på pianot. Det är inte klokt vilka mängder man drar fram!

Fotbollshelgen var väl inte någon som går till historien. Kalmar AIK förlorade hemma på ett blåsigt Fredriksskans med 0-2 mot Rydaholm efter två riktiga skitmål (men spelet lovar ändå lite gott för säsongen). IFK Kalmar gjorde matchens enda självmål borta. Kalmar FF är efter dagens förlust i Halmstad omtalade som laget som inte spelar reko. Suck. Var det någon som undrade över dimman som la sig över A-planen i lördags och skymde den annars klarblå himlen? Jag har svaret. Min lilla mamma gav goe liberalen en stor portion hemlagad kålpudding som han intog strax före avspark. Hemlagat är alltid hemlagat ;-)

Kulturskolan hade dansföreställning på Kalmar Teater senare på kvällen. Det var riktigt mysigt att få gå in där och värma såväl kropp som själ efter snålblåsten på Fredriksskans. De var proffsiga och jätteduktiga! Jag minst särskilt killen med danssolot, oj oj oj, vad månde bliva? En extra eloge till ungdomarna för att de hedrade sin förolyckade danskompis med en finstämd sång till akustisk gitarr. Inte ett öga var torrt i salongen.

Idag har goa dottern varit iväg och provjobbat på ett av stadens hotell, och till hennes lycka så fick hon jobbet! Lite helgjobb då och då plus under sommaren ger lite extra klirr i kassan, och dessutom får hon värdefull arbetslivserfarenhet. Heja på!

Kvällen har innehållit sångövning med bästa väninnan inför Valborgsmässoafton (en kväll på temat Den barmhärtige samariern), en promenad genom Skälby samt Agenda på TV. Skolministern har en säregen förmåga att sänka humöret på undertecknad. Idag handlade det om fenomenet "kommunala friskolor", något som jag hävdar inte finns, men det tycker förstås han. Dessutom ser han dem som ett sätt att ge de professionella makten över skolan. Ska man ha självstyrande skolor ska det vara för att ge mer makt åt ELEVER och FÖRÄLDRAR så klart. Men de spelar bara statistroller i regeringens välregisserade och verklighetsfrånvända skoldrama. Dubbelsuck.

Snart är det dags att sova. I natt tänker jag drömma om morgondagens körframträdande på fullmäktige. Goe liberalen har legat i hårdträning. Solopartiet sitter som gjutet. Hoppas nu att dirigenten håller måttet och takten så kan det nog bli ett trevligt avbrott i debatterandet för den annars ganska sömniga fullmäktigeförsamlingen. Håll tummarna!

Natti.

2 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Passa dig så jag inte äter kålpudding i morgon också. Varning utfärdas på Brofästet i Kalmar ;-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det är ju skönt att du varnar i tid i alla fall!
;-)