lördag, oktober 21, 2006

Kval av olika slag och lyft

Denna dag, ett liv.... Osalig liberal ÅFF-supporter har vankat av och an i lägenheten, hostande och snörvlande och ömsom förbannat, ömsom välsignat skeendet på Kopparvallen. Nåväl, det gick vägen, trots Åtvids bittra 1-4 i häcken mot Landskrona på hemmaplan. Tack Örebro SK! Ni räddade min dag! Jag vågar inte tänka på vad som hade hänt om ÅFF hade gått till kvalomgång... Men är man gift med en sportnörd så är man. Såna är som små barn :-) Det är svårt att inte tycka om dem.

Igår hämtade vi våra bröllopsbilder hos fotoateljén. Fotografen Gunnar Lindh visade sig vara en riktig höjdare! 218 bilder blev det på en liten nätt CD. Nu återstår jobbet att välja ut de bilder som vi vill göra något mer av, förstora, ha i bröllopsbok, göra tackkort av etc. 60 av 218. I själva verket var det över 800 (!) tagningar, men den första sållningen gjorde fotografen själv. Liberalmaken klagar på jobbet. Han påstod tidigare idag att det hade varit bättre med fem bilder och att man bara hade möjlighet att välja en. Jag trodde liberaler var FÖR valfrihet sa jag och fick en sån där trött blick till svar som brukar betyda "Nu går du för långt, men rätt har du. Skit också!" . Det där med valfrihet är alltså bara en massa ord. När det kommer till kritan är det kvalfyllt även för en tvättäkta socialliberal att vara tvungen att välja. Jag hoppas förresten han har valt färdigt nu, i alla fall när det gäller fru. Hi hi.

Politikkarusellen snurrar vidare även efter valet. Jag kan konstatera att allt tyder på att det inte är vi utan andra partier som har problem, och det gäller i flera av våra grannkommuner förutom vår egen. En del väljer gruppledare som har mindre än 10% av personkryssen än den som fick flest, andra har svårt att överhuvudtaget hitta kandidater till framförhandlade poster och för en del andra finns problem som man inte ens vågar nämna vid sitt rätta namn. Hå hå ja ja. Kvalfyllt alltså. Å andra sidan, när inte ens regeringen håller samman, vem kan då begära att en enkel lokalorganisation på kommunnivå ska göra det? Fast, med respekt för väljarna, man SKA kunna reda ut sånt där på ett hedersamt sätt. I alla fall tycker jag det.

Till slut kan jag konstatera att vår närmiljö i Funkabo har fått sig ett riktigt lyft! Då menar jag inte att någon har rensat rabatterna eller att korvkiosken har tömt sina papperskorgar. Det är betydligt viktigare förändringar som är vidtagna. Luften har blivit så oerhört mycket lättare att andas! Det är nästan magiskt. Häpp!

3 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Ja ibland kan du ha rätt. Men ofta spelar jag förlorare för att du ska bli nöjd. Klart att jag gillar valfrihet men när det gäller en sak så har jag valt färdigt. Gissa vad det är rödstrumpan? ;-)

Puss

Nicke Grozdanovski sa...

"1-4 i häcken mot Landskrona på hemmaplan." Häcken?? Jag trodde de spelade i allsvenskan? Fast kanske inte så länge till :-)Men du får nu bestämma dig.. Häcken eller Landskrona? Men med tanke på SD framgångar i Landskrona så kan de ju ta sig i Häcken där med så de kanske inte spelar någon roll i slutändan *asg*

Birgitta Axelsson Edström sa...

Som sagt Nicke, det finns en massa häckar i Landskrona... ;-)