onsdag, oktober 18, 2006

BUN, körkort och vikten av att hänga med

Onsdag mitt i månaden. Det brukar betyda sammanträde med Barn- och ungdomsnämnden, och det bjöd även denna onsdag på. Mötet blev mycket kort beroende på en nästan skamligt kort föredragningslista där en punkt (det ena av endast två beslutsärenden) bestod av att fastställa sammanträdestider för nästa år. Det gick snabbt. Det är ju en helt ny nämnd som ska tillsättas inför nästa år, och vi vet ju inte än vilka som ska inta platserna. Jag vet att jag inte sitter där i alla fall. Efter tolv år i den nämnden är man betraktad som en del av förvaltningens inventarier, och då är det i högsta grad dags att dra. Så det gör jag. Nu ska andra vara med och skrika när det behövs tycker jag. Det lär det nämligen göra. Med nuvarande regering och skolminister kommer det inte att saknas debattämnen de kommande fyra åren.

Jag har idag fått mitt nya körkort! Jag har levt i legitimationslöst tillstånd sedan i lördags då mitt gamla körkort förlorade sin giltighet som id-handling, men jag måste ändå säga att det gick snabbt att få fram ett nytt. Jag skickade in mina papper i söndags eftermiddag och kunde hämta kortet idag onsdag. Bra jobbat! Fast det är inte så kul ändå. Visst är det kul att få ett nytt körkort med det nya efternamnet, men varför måste jag vara tio år äldre på fotot?? Tänk om man vore tio år klokare istället! Fast det kanske jag är, vem vet?

Goe liberalmaken är sjuk. Feber, snuva, huvudvärk. Lilla dottern har haft samma symptom men har kommit över det värsta. Jag försökte lindra deras plågor med att bjuda på bakelser när jag kom hem i eftermiddag. Då upptäcker man att liberalen har gått ut via sin blogg och angivit önskemål till hela webben om skumraketer :-( Det hade jag missat. Där ser man att det gäller att hålla sig a jour med vad som skrivs på nätet. Det gäller inte bara ministrar utan även nyblivna äkta makar.

3 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Kunde ju i min vildaste fantasi inte ens drömma om att få en bakelse. Hade därför "nöjt" mig med en skumraket. Men det är som vanligt, du överträffar alltid mina förväntningar :-)

Puss

Mats sa...

Dr Egon rekommenderar inte sötsaker vid kraftig förkylning.
1. Koka upp lite vatten, blanda med 2 msk honung och lite konjak.
2. Kryddstark mat: vitlök, spansk peppar/jalapeno och ingefära.
Ingefära kan med fördel tillsättas drinken på punkt ett.
3. Drick mycket gärna te.
4. Lindra med något febernedsättande.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack för omtanken, Mats, fast nu biter inte såna sunda råd på goe liberalens sinnes- och hälsotillstånd. Gräddbollar och 91:an är vad som kan lyfta nivån ovanför gny-bältet.
Och jag gör honom förstås till viljes! Bara jag slipper konjaken...