fredag, september 15, 2006

Gå och rösta! Del två

Så har då den traditionella partiledardebatten hållits i SVT. Man är ju lite trött på partipolitik för tillfället, det erkänns. Å andra sidan, jag vet ju hur jag ska rösta. Det gäller att andra, som inte jobbar med politik dagligen och stundligen, också får tillräcklig information för att skaffa sig en uppfattning. Kvällens debatt var åtminstone bitvis väldigt klargörande. Alternativen var tydliga. Vill man ha ett samhälle som innebär välfärd för så många som möjligt eller ett som lägger ansvaret för arbetslösheten på den som är arbetslös, sjuk eller förtidspensionär? Det är bara att välja.

Samtidigt ser vi Sverige i ett internationellt perspektiv. Kalmar gästas just nu av en delegation från Uganda. De ska övervara valet och studera den demokratiska processen. Vi har mycket att vara rädda om, kamrater! Andra delar av världen kämpar för rätten för var och en att säga sin åsikt. Här ligger många på sofflocket på söndag för att "min röst spelar ingen roll".

Det är ett hån mot demokratin. Gå och rösta! På söndag är fem arbetare fler än fyra kapitalister. Kanske är det den enda dagen på fyra år där alla röster räknas lika?

Gå och rösta!

För övrigt tycker jag att Lasse Ohly skötte sig utmärkt i kvällens debatt.... :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Apropå Östrans ledare i dag måste jag ha missat stjärngossarna i rutan i går kväll;)Svårt att föreställa mej Reinfeldt med luciakrona liksom...
See You Soon/L