tisdag, september 08, 2009

Man blir så trött...

Jan Björklund aviserar att den blå regeringen satsar 4 miljarder för att stärka rättsväsendet. Detta ska ge ett tryggare Sverige. Hurra hurra!

Samtidigt monterar de ner välfärden, skapar större och större skillnader mellan dem som har och dem som inte har och försämrar möjligheterna för arbetslösa och sjuka att klara sin egen ekonomi. Antalet fattiga barn växer lavinartat, socialbidragsnivåerna höjs och frustrationen över maktlöshet och orättvisor breder ut sig. Det är genom att bekämpa detta som man kan skapa ett bättre och tryggare Sverige som dessutom är hållbart inför framtiden. Det borde de begripa om de tänker till lite. Visst är det bra med fler poliser, det tycker jag också, men man kommer inte att lösa det grundläggande problemet bara genom fler poliser.

Människor är inte djur som kan dresseras. Människor tänker själva, ser själva och drar sina egna slutsatser, men regeringen kommer med snabba lösningar som bara tar hänsyn till symptomen och inte till orsakerna. Är det konstigt att man blir trött?

Inga kommentarer: