onsdag, augusti 12, 2009

Skådespel och bröd

Det finns två unga damer som går i giftastankar. De strålar av kärlek och heter Bernadotte i efternamn. Jag gratulerar och önskar dem all lycka. Hoppas att solen skiner på dem inte bara vid de stundande bröllopen utan också under resten av livet. Och sen hoppas jag att de kan få uppleva lite privatliv. Med ett gammaldags påfund som monarki så har det ju varit stört omöjligt hittills för dem. De kan ju inte hjälpa vilken familj de har fötts in i.

Nästa år blir det av allt att döma alltså inte bara ett utan två prinsessbröllop. Det blir skådespel av stora mått för folket att njuta av. Det är synd bara att den dagliga ransonen av bröd blir mindre och mindre för en stor del av vår befolkning, nämligen för dem som behöver det allra mest. Två prinsessbröllop kompenserar väl knappast för a-kasseförsämringar, arbetslöshet, sänkta pensioner eller sjukpenningkaos.

Folket behöver som bekant både skådespel och bröd. Kungafamiljen gör sitt bästa för att vi ska få det förstnämnda medan alliansregeringen gör sitt bästa för att försämra möjligheterna att få det sistnämnda. Världen är allt bra konstig.

Men det kommer ett val under hösten. Då är det dags att säga ifrån. Gör det!

5 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

bra formulerat hoppas allt är bra i kalmar och att ni laddar för nya krafter det behövs med denna regering vi har.

tomasrj sa...

Såg i en kommentar på Barometern en läsare som, angående eventuellt bröllop på Öland, sa att "det skulle skapa arbetstillfällen". Hur då, undrar jag?

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tja, de behöver väl vaktparad och servitörer?
Suck.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Mikael, vi laddar allt vad vi orkar, men vi måste bli fler för att lyckas. Ha det gott i Emmaboda :-)

Mikael.R.Nilsson sa...

Det sant vi måste växa!