tisdag, juni 16, 2009

Politik på skolavslutningen? Nej tack!

Folkpartiet Liberalerna i Kalmar delade i fredags ut nyinstiftade priser till elever med höga poäng på nationella prov. Det skedde genom att den lokala partiföreningens ordförande medverkade med tal på de aktuella grundskolornas läsårsavslutning. Vänsterpartiet vill med bestämdhet hålla våra skolavslutningar fria från partipolitiska utspel. Folkpartiet Liberalerna har alltså motsatt uppfattning.

Ett politiskt parti får självklart instifta och dela ut vilka priser, premier och stipendier som helst. Att dela ut dem vid skolavslutningar borde dock vara fullständigt otänkbart för de allra flesta. Ett visst omdöme bör man kunna kräva av ett seriöst politiskt parti. Partipolitiska anföranden hör absolut inte hemma mellan Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer utan bör framföras i helt andra sammanhang.

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Håller fullständigt med dig.. men samtidigt är det inget som förvånar att det just är Folkpartiet som beteér sig så här fräckt. Men är det ingen som kan stoppa detta?

Birgitta Axelsson Edström sa...

Hej!
Jo, jag hoppas att det inte blir någon fortsättning nästa år. Jag fattar inte riktigt hur de har fått tillträde till skolan den här gången, men gjort är gjort och någon har sagt att de fick komma. Sen är ju frågan om man har sagt ja till ett politiskt anförande eller till enbart en prisutdelning. Det vet vi ju inte.

Som sagt, det ska inte bli någon nästa gång om jag får som jag vill.