tisdag, november 07, 2006

Hej på ett tag!

Gårdagens fullmäktige går inte till historien som ett av de mest intressanta. Ändå var debattviljan hos vissa ledamöter större än jag trodde. Jag har inget emot debatt i och för sig, men varför debattera när total enighet råder i frågan? Sånt har jag aldrig fattat. Inget parti är emot seniorbostäder. Alla partier avser att arbeta FÖR att fler såna byggs. Varför då lägga trekvart på att tala om det? Suck. I övrigt var det ganska ordinära blockvisa diskussioner, såna som man hört många gånger, kanske med den skillnaden att det numera är kommunens majoritet som kastar skit på regeringen och inte oppositionen (vilket vi är mer än vana vid). Det kan nog bli intressant framöver ;-) Den svenska flaggan blev dock nersolkad av omdömeslösa ledamöter. Det gillar jag inte. Skäms.

I morgon lämnar jag det här blågula landet för att tillbringa ett par dagar i Marseljäsens och Trikolorens hemland. Jag har bara varit på fransk mark en gång tidigare, på Korsika sommaren 2004. Nu väntar huvudstaden med Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame de Paris mm mm. Skolfranskan tror jag att jag lämnar hemma. Jag tar min goe liberal och åker på bröllopsresa, utan krav på duktighet och effektivitet. Sköt om er tills vi hörs igen!

5 kommentarer:

tomasrj sa...

Ha det så bra!

Nicke Grozdanovski sa...

Trevlig resa :-)

Anonym sa...

Ajaj du kallade Corsica för Frankrike... säg aldrig det till en Corsican... hehe

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det blev en riktig mysig resa när höstmörkret lägrar sig över Norden. Rapport kommer!

Ola, Korsika tillhör numera Frankrike formellt sett, och man talar franska där. Att sedan historia och känsla säger något annat är en helt annan sak. Borde inte Öland vara en egen nation också förresten? Fast då kanske man skulle enas om att slå ihop två kommuner till en enda först. Redan det lär bli en tillräckligt stor utmaning ;-)

Mats sa...

En kommun klarar de sig med på Gotland men inte på Öland?
Korsika är Korsika och franskt. Det kan de ha likväl som vi har Skåne. I och för sig byta Skåne mot Korsika skulle inte vara helt fel.