onsdag, november 18, 2015

Invigningsdags!

Jag var på invigning idag. Det var Lekoteket som nu äntligen kan starta sin verksamhet efter långt, enträget och tålmodigt arbete av RBU (en förening för rörelsehindrade barn och ungdomar med multifunktionsnedsättningar). Det var barn från träningsskolan/särskolan som klippte bandet och de bidrog också med sällsamt livlig sång. Det var en riktigt härlig stund och jag vet att verksamheten kommer att glädja många barn som nu får möjlighet att pröva utvecklande leksaker utan att det behöver kosta deras föräldrar skjortan. Sådant behövs! Barn måste få leka för att utvecklas!

Vi i Vox Communis bidrog till detta genom vår julkonsert 2013. Behållningen därifrån gick till RBU som då inte ens fått igenom förslaget att landstinget skulle bistå med en fritidshjälpmedelsdepå. Nu har landstinget lättat på plånboken i det fallet, och då kunde vårt bidrag gå till Lekoteket. Det känns fantastiskt roligt! Jag var stolt som idag fick stå bredvid make Pierre och gamle politikerkollegan Jan-Ingemar och se att vårt gemensamma arrangemang fick ett synligt och välbehövligt resultat. Det GÅR att samarbeta, trots att man annars tillhör olika partier, om man bara vill och lär sig att skilja på sak och person!

En sak som slog mig var frånvaron av verksamma politiker på den annars så välbesökta invigningen. Särskolan tillhör barn- och ungdomsnämndens verksamhetsområde och biblioteket som ska sköta själva utlåningen tillhör kultur- och fritidsnämndens, men inte en enda förtroendevald från de två nämnderna närvarade. Det är ovanligt, men det kanske inte är roligt att glädjas om man inte själv får klippa det guldskimrande invigningsbandet? Naturligtvis är det inte så att man ser ner på målgruppen, det vet jag ju, men något måste ju kunna förklara frånvaron, för ovanligt är det sannerligen...

Inga kommentarer: