måndag, november 16, 2015

Änglaljus 2015

Julkonserten Änglaljus är en upplevelse som 2015 går in på sitt tjugoandra år. Den har getts i hela landet, från längst i söder till långt upp i norr. Det är en riktig julstämning. Du går mot konserthuset och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret.

Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Du går in i en vacker julutsmyckad konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna.
En känsla av ett andrum infinner sig. Ljuset dämpas och tonerna sätts vid pianot. Kören kommer in på scenen och en fantastisk melodi vid namn Änglaljus framförs. Den beskriver i ord och ton vad julen handlar om.

Du är i ÄNGLALJUS!

Årets artister:

John Kluge är kritikerrosad för sin mäktiga och finstämda tenorröst och för sin starka scennärvaro. Hans repertoar är fokuserad på den populärklassiska repertoaren men han sjunger även musikal och visor. John har spelat huvudrollerna ”Danny” i musikalen Grease och ”Tony” i musikalen West Side Story. John är dessutom född i Kalmar och är upphovsmannen bakom konceptet Änglaljus.

Gladys del Pilar har varit artist i 26 år. Hon är en artist som gjort allt från disco, gospel till soul genom åren. Mest känd är hon kanske för gruppen Afro-Dite som vann melodifestivalen 2002 med låten Never Let it Go. Hon föddes 1967 i Ecuador och tillbringade sina första år på barnhem innan hon som sjuåring kom till Sverige tillsammans med sin syster. De började tillsammans i kommunala musikskolan i Örebro och gick så småningom med i gruppen ”Big Deal”. Gladys del Pilar fortsatte sedan som artist och sångare på egen hand med att jobba bland annat tillsammans med Denniz Pop och  Dr. Alban, och hon har varit med i stora uppsättningar som ”Abba the True Story” på Berns, ”Fame” på China teatern och inte minst i ”Rock of Ages” på Rondo. Hon har på senare år satsat mycket på att arbeta med körsång i olika former, bland annat i Körslaget på TV4.

Py Bäckman är uppvuxen i Hälsingland. Hon började sin karriär redan som nioåring och har en lång och varierad karriär som sträcker sig från visor och folkmusik till rockmusik, körsång och psalmer. Py är både framgångsrik som artist och som låtskrivare. Vem känner inte till Gabriellas sång från Kay Pollaks film Såsom i himmelen, Stad i ljus som Tommy Körberg vann Melodifestivalen med 1988 och som numera är en psalm och Koppången som har Pys text till Per-Erik Moraeus underbara musik samt gruppen Nordmans tidiga framgångar?

Daniel Stenbaek är en av Sveriges absolut främsta pianister. Han har medverkat åtskilliga gånger vid stora gospelfestivaler i Europa och framträder ofta med erkända och kvalificerade gospelartister både i Sverige och internationellt. I somras gästade han Småland då han gjorde ett bejublat framträdande i Mönsterås kyrka tillsammans med Samuel Ljungblahd.  Alla minns väl solisten från bröllopet mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia som fick hela Slottskyrkan att gunga i gospeltakt? Det svänget skapade Daniel Stenbaek i Mönsterås, precis som han kommer att göra i Kalmarsalen den 1 december!

Vox Communis medverkar under ledning av Birgitta Axelsson Edström. Vid pianot tjänstgör Christer Svensson och på bas spelar Åke Eklund. För kören, som har funnits sedan 2007 och som har vuxit fram som ”kommunkören”, är det en stor utmaning att för andra året få framföra musik tillsammans med etablerade artister och med den här inramningen. Kören kommer, förutom att framträda med John, Gladys och Py, att sjunga några julsånger på egen hand. Vi utlovar julstämning, inte bara av änglaslag utan även med mer uppsluppna toner!

Evenemangsbeskrivning
  • Arrangör: Kluge Music Performance www.kluge.se
  • Kalmarsalen - Kalmar
  • Datum: tisdag 1 december 2015 kl 19.30
  • Insläpp och biljettförsäljning från och med en timme innan konsert
  • Konserten pågår i c:a 1 timme och 40 minuter.


Försäljning: www.ticnet.se
Hemsida: www.kluge.se
Mail: info@kluge.se


För mer info om evenemanget: Kontakta Fredrik Börjesson-Tysnes , Event & Logistikansvarig, på fredrik@kluge.se. För mer info om körens medverkan och arrangemanget i just Kalmar, kontakta gärna Birgitta Axelsson Edström på mail birgitta.axelsson.edstrom@gmail.com eller tel 0766-267366.

Inga kommentarer: