torsdag, februari 05, 2015

Det har gått för långt...

SM-slutspelet i beach soccer ska avgöras på Långviken den 18 juli 2015. Den nyheten har presenterats i lokala media och samma artikel finns publicerad i båda lokaltidningarna idag (som brukligt är numera när man trycker samma sportsidor i det blåröda tidningssamarbetet som ska föreställa "konkurrens").

Det är jätteroligt att det händer saker i Kalmar! Det är fantastiskt att satsningarna i Långviken ger upphov till  evenemang så snabbt! Bra jobbat! Fem glada herrar med en boll i luften syns i bild framför en byggarbetsplats som är insvept i snö, precis som det ska vara en härlig vinterdag värd namnet.

Det hamras och spikas och gjuts och pojkarna sparkar boll. Härligt! Och det är precis då man undrar varför det är damlag med i turneringen.

För är det inte så att det har gått alldeles FÖR långt med jämställdheten? Om man släpper in damspelare i turneringen så KAN det ju finnas en risk att man får in kvinnor som vill vara med och ha synpunkter på både det ena och det andra, kanske till och med på arrangemanget som sådant. Det vore ju VERKLIGEN inte bra, eller hur?

En gång skrev jag en sångtext på melodin "Tre pepparkaksgubbar":
 
Fem gubbar fem gubbar åt lunch på Fyra kök
Ja, kanske tre tänkte: Med tjejer blir det stök
Vi går för oss själva, markerar rätt och slätt:
När ordföranden kommer ska han lära sig vårt sätt:


Med tjejer, med tjejer så blir det inte bra
Dom kan inte fatta att det vi gör är bra
Dom kan ställa frågor som inte kan få svar
Det känns så mycket bättre att vi män har makten kvar.

Man borde inte nynna på julsånger så här års, men jag gör det. Och såna texter borde inte behöva skrivas, men det behövs. Tyvärr. Än finns det en hel del kvar att göra, nämligen, åtminstone för den som kan se med öppna ögon på hur det verkligen förhåller sig med maktfördelningen i landet där det har gått för långt med jämställdheten.
 

Inga kommentarer: