onsdag, februari 25, 2015

Åsiktspolisen

Vad gör du en vanlig lördagskväll? Kollar lite TV, äter och dricker lite gott och slappnar av? Kanske tittar du på Melodifestivalen om det är säsong för sådant? Kanske får du till och med tanken på att tycka något om låtarna och artisterna? Kanske ringer du och röstar? Kanske tycker du att resultatet blir rätt, eller så kanske tycker du att det blir fel, allt efter egen smak? GÖR INTE DET! För då kommer åsiktspolisen...

Åsiktspolisen gör ungefär som du i de första stegen, men sedan går det snett. När du börjar tycka något som åsiktspolisen inte gillar så blir du nämligen svartlistad! För så här enkelt är det: Det är HAN som bestämmer, inte bara om vilka golvmaterial som ska läggas på hans kontor, utan också vilka resor som vilka medarbetare och vilka förtroendevalda ska få åka på och till syvende och sidst är det naturligtvis han som bestämmer vilket bidrag i Melodifestivalen som ska vinna. Och blir det inte så, då är det alla andras fel.

Det kan inte vara lätt att vara åsiktspolisen, men det är ju självvalt. Man kan bete sig annorlunda, som de flesta andra gör, och man kan låta bli att kladda på sociala medier när man inte är nykter, även om man är chef och har råd med fin whiskey i glaset. Speciellt tycker jag att man BÖR betänka sitt omdöme när man faktiskt är chef. Och en sak till: Jag vill inte veta vilket parti chefstjänstemännen i kommuner och landsting röstar på, och inte vilka de INTE röstar på heller.

Vet ni vad jag önskar? Att de som har möjlighet att agera skulle göra det, men jag tror tyvärr inte att varken alla kungens hästar eller alla kungens Viagra räcker till för att något sådant skulle ske. Makt och politik är nämligen ett spel, och tyvärr genereras inga pluspoäng på grund av etik och moral i det spelet, snarare tvärtom. Man får börja om från GÅ utan att passera banken, eller så åker man helt enkelt ut.

Fråga mig, jag vet.

Inga kommentarer: