måndag, april 07, 2014

Upp till bevis!

Till kvällen är det alltså dags. Nu är det Upp till bevis som gäller. Hur står det till med mognadsgraden hos hemmasupporterskarans mer verbala och mediala avdelning?

På gamla vackra Fredriksskans finns en lite pinsam rest kvar från forna tider. Det är på betongläktaren där bortasupportrarna brukade stå. Med stora bokstäver har någon (identiteten är tacksamt nog höljd i det förflutnas dunkel) försökt att förolämpa gästerna vid en match, med jättestora versaler som inte går att utplåna ur betongen, med orden: PINSAMA ÖSTER

Varje gång man befinner sig på den södra huvudläktaren så lyser de där grå bokstäverna emot en, och inte är det Öster som är pinsamma i det läget... Men så där är det, svinhugg går igen. Jag hoppas att vi har kommit lite längre redan till kvällens match på GFA. En fotbollsmatch kräver nämligen två lag, eller hur?

Upp till kamp! Må bästa lag vinna! Och, vilket alla vet, jag gråter inte om sanningen segrar, och inte annars heller ;-) Fotboll är en lek, en social och kulturell företeelse i civilsamhället och som, när den fungerar som den ska, ger positiva bidrag till samhällsbygget. Till kvällen visar vi varann respekt, har glimten i ögat och kämpar för det som är riktigt och rätt, eller hur?

Och kom ihåg: En gång är ingen gång! ;-) 

(Uppdatering: Åtvidabergsgrabbarna var överlägsna, speciellt på mittfältet, men KFF lyckades snubbla in två mål ändå varav ett i allra sista sekunden och fixade på det viset en pinne till vardera laget. Som en bekant sa när vi möttes utanför arenan efter slutsignalen: "Undrens tid är inte förbi!" "Inte orättvisans heller" svarade jag.
Men en sak är jag glad för: Tråkningarna har än så länge lyst med sin frånvaro. Till och med en galet inbiten rödtopp kunde igår medge att fotboll inte alltid är rättvist. Han hade rätt.)

Inga kommentarer: