onsdag, april 23, 2014

Allergi, ja tack!

Jag blir mer och mer allergisk med åren. Ibland är det besvärligt, men jag vet ju att jag mår bättre om jag undviker det där som jag inte tål, som nötter till exempel. Nötter inte bara ställer till en massa olägenheter för mig, de drabbar även omgivningen. Det är riktigt obehagligt.

Ta det där med allt skvaller och skitprat som en del nötter håller på med. Det är liksom ALDRIG trevligt. Hur många gånger har man inte varit med i sammanhang där dörrar stängs och man får den mindre uppiggande repliken i nyllet, framväst mellan sammanbitna tandrader, "det här får du inte säga till nån men har du hört att....."? Eller när maktens män, för det har faktiskt i min erfarenhetsvärld varit mest manliga nötter som har sällat sig till skvallerskaran, försöker tillskansa sig ännu mer makt genom att sprida skitprat, ogrundat eller ej är liksom inte speciellt viktigt i sammanhanget, om andra? Det händer ständigt, och jag har med åren utvecklat en gräslig allergi mot det där.

Ni vem känslan när någon stiger in i rummet och vi som är där vet något om vederbörande som han/hon kanske inte ens vet själv? Eller känslan när någon framför argument i ett sammanträde och redan innan argumentet är framfört blir totalsågad med något som inte har med saken att göra? Eller känslan när någon frågar om något som hon/han självklart borde veta men uppenbarligen inte vet eftersom informationen aldrig nådde så långt eftersom det var viktigare att sprida något annat? Ja, känner man igen sig eller känner man igen sig?

Men jag tänker ta min allergi på allvar och undvika såna nötter i fortsättningen. Jag tänker inte bidra till allergenspridning heller. Det finns alltför många som har farit illa och som fortsätter att fara illa utan min medverkan, så min "hjälp" behövs knappast i sammanhanget. Jag önskar bara att fler blev allergiska så att vi kunde få stopp på den här skiten som förpestar livet för så många.

Inga kommentarer: