fredag, april 11, 2014

Eldsjälspris och årsmöte




Byteaterns eldsjälspris går år 2013 till föreningen Gärdslösa prästgård som, med knappa resurser och mycket ideellt arbete, engagerar många och skapat en kulturell mötesplats för både ölänningar och turister.
Antikvariat, utställningar, föreläsningar, konserter, berättarkvällar och författarsamtal har fått prästgården och byn att leva.

Byteatern Kalmar Länsteater gratulerar föreningen till de fem första åren!


Det är motiveringen till Föreningen Gärdslösa Prästgårds Eldsjälspris. Det är med stor glädje som vi i Byteatern ger priset till föreningen som en liten uppskattning för allt jobb man har lagt ned på att skapa en mötesplats för utveckling som varar på Öland. Priset delades ut igår kväll av självaste Erik Johan Stagnelius (Den lille fule ölänningen) professionellt assisterad av Lasse Sonnesjö och Ann-Karin Myklebostad. En liten specialtillverkad "Älvan" delades också ut, se bilden. Vilken förmån det är att få ha med proffs att göra!

Efter prisutdelningen vidtog Byteaterns årsmöte, professionellt och trivsamt lett av Leif Larsson, vice ordförande i Regionförbundet Kalmar län. Jag tackar för förtroendet att bli omvald som ordförande för detta trevliga gäng och hoppas att jag nu efter ett år har lärt mig lite mer om verksamheten. Vi i den nya styrelsen ser fram emot ett nytt kreativt år! Stort tack till cheferna Mia och Daniel för allt jobb under det gångna året (formaliaärenden kräver en hel del men det blir lättare sedan när det fungerar), stort tack till hela personalstyrkan och ett extra stort tack till Rosemarie Holmström som efter en lång period som ledamot nu lämnar styrelsen (men istället blev sammankallande i valberedningen, så du är ju kvar ändå,  tack och lov!)
Nu ser vi fram emot att planerna på ett kulturcentrum i Kalmar omsätts i verklig handling! Det skulle i sanning leda till ett stort lyft i verksamheten och för Kalmars och regionens befolkning. Vi lovar att göra vårt bästa för att vidareutveckla både kulturen och länet i stort, men oj vad viktigt och gott det skulle kännas om vi fick större möjligheter att verka än vi idag har. Det både tror och hoppas vi att vi får! Heja kulturen!

Inga kommentarer: