tisdag, december 10, 2013

Årets julkonsert!

Så var årets julkonsert över. Det blev en helkväll som vi fortfarande njuter av! Med härliga och superduktiga gästartister och Lennart Palm som proffsig konferencier och dessutom sångare så kunde det inte bli något annat, i och för sig ;-) Publiken, enligt tidningen Barometern 399 stycken plus oss i den stora kören då, såg till att Kalmarsalen blev välfylld. Tack till er!!! Tack alla som medverkade! Kalmarbygdens Lucia kom och inledde showen med vacker stämsång. Lennart Palm, Odd Hagel med band, Ida Adee med gitarrist, Malena Furehill och The Pling-Plong-show förgyllde kvällen!!! Se recension här. Ett riktigt varmt TACK vill jag också rikta till Aktiv Fritid och Jan-Ingemar som har skött en mycket stor del av det praktiska, jagat sponsorer (Tack till er också!) och sett till att konserten blev av. Tack också till Kalmarsalen och till Scenteknik som fixade ALLT, och det på kort varsel. Stor julkram till er alla!

Foto: Mariann Karlsson
Sedan är det ju den vackra och glittrande kören Vox Communis som jag vill lyfta extra mycket förstås, igår som vanligt mästerligt och följsamt kompad av Christer Svensson och Åke Eklund (som passade på att fylla år just igår! Grattis!). Per-Erik Bernspång medverkade på trumpet i Dagen är kommen och gav den en extra stämningsfull touch. Michelle Pettersson, annars studerande vid Högalids FHS, hoppade in och sjöng Koppången med klar stämma så vackert så att man rös, och maken Pierre gjorde motsvarande fast tvärtom när han plötsligt dök upp i renutstyrsel och blinkande röd näsa med en självkoreograferad sumbainspirerad renkrigsdans till stöd för en av julens allra mest bortglömda aktörer. Rolf Johansson gav Adams julsång det rätta anslaget och Jeanette Bernspång avslutade med gospeltoner i Go tell it on the mountain. Däremellan delade redan nämnda Pierre och Jeanette på verserna i Hallelujah med Malena Furehill, Tore Andreasson, Monika Lundgren och Lennart Palm. Hela kören, för kvällen vackrare än någonsin i en massa rött och glitter, gjorde sitt allra bästa. Jag är stolt! Tack till alla som är med och gör livet gladare för så många! Tack för den här terminen och ha en riktigt härlig julhelg. Vi ses igen på nyåret, lika fulla av sånglust som vanligt :-)

Och TACK för den här lilla tomteflickan som jag fick! Ni skrev: "Tack för att du finns för oss!" Jag säger detsamma: TACK FÖR ATT NI FINNS FÖR MIG!


Överskottet från kvällen (vi som medverkade gjorde det förstås gratis) kommer att gå till RBU i Kalmar (förbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar). Vi hoppas att det blir en stor slant som går vidare! Vår önskan är att pengarna kommer till nytta och ger fler barn och ungdomar möjlighet till en aktiv fritid!

Uppdatering: Kvällen gav 25 000 kr till RBU Kalmar plus de 5 000 kr som Rotary skänkte. VARMT TACK TILL ALLA SOM BIDROG!

Inga kommentarer: