måndag, februari 27, 2012

Fullmäktige idag

Jag sitter på fullmäktigemöte. På grund av min parfymallergi mår jag inget vidare. Jag har en önskan, nämligen att parfymerade produkter inte används som badvatten. Då skulle livet bli så oerhört mycket enklare för min del, och för andra som har samma problem. Snälla!!! Nu gör det ont att andas och jag är mer eller mindre svimfärdig hela tiden. Det blir dåligt med debatterandet idag för min del. Istället får jag sitta och lyssna på andra. Det gör en inte direkt piggare.... Jag vill ändå tacka de goa människor som hjälpte mig idag. Jag vet faktiskt inte riktigt vilka det var, mer än de som jag pratade med när jag började piggna till. Tack och kram till er! :-)

FP pratar parkering. Det har vi hört förr. Jag tycker att det börjar bli dags att ge Folkpartiet i Kalmar p-böter för att de parkerat fel, för länge och för ofta i parkeringsfrågan. Jag börjar bli en aning trött på att höra detta, men har de bestämt sig för en profilfråga så har de. Deras ihärdighet kan man i varje fall beundra, men kul är det inte att lyssna på detta om och om igen.

SDs ledamöter är precis lika utvecklingsvänliga som vanligt. De hänvisar till att de vill värna rödlistade blommor och kulturvärde. Det är svårt att ta dem på allvar. Det finns många delar i vårt kulturarv som de inte är speciellt intresserade av att värna om, t ex demokrati, tolerans, öppenhet och övertygelsen att alla människor har lika värde. Så länge de inte fattar att detta är grundläggande för såväl ett utvecklande som ett gott samhälle så kan man lämna dem därhän.

Inga kommentarer: