fredag, april 01, 2011

Kommunstyrelse på tisdag



På tisdag är det kommunstyrelsemöte. Igår eftermiddag fick jag handlingarna inför mötet. Stadshusets tjänstemän försökte minimera fraktkostnaderna genom att dela ut dem direkt till oss som brukar hänga runt däruppe. Jag försökte få ner dem i min ryggsäck och sedan få ner ryggsäcken i cykelkorgen. Jag fick ge upp. Handlingarna fick tillbringa natten i landstingshusets garage och blev upphämtade i morse. Nu ligger de som ni ser på vårt sammanträdesbord och ger mig dåligt samvete för att jag inte åtminstone bläddrade i dem under den natt som gick då jag istället valde att sova i godan ro medan de själva frös i det underjordiska garaget utan så mycket som ett kuvert om sig. Så stora kuvert finns nämligen inte.

Man kan ju inte annat än undra hur vi planerar våra möten. Från torsdag kväll till tisdag morgon förväntas vi plöja igenom denna hög med dubbelsidiga papper för att kunna fatta genomtänkta och kloka beslut för kommunens bästa. Samtidigt har kanske flera av oss ett liv. Själv ska jag vara med på en partikonferens i norra Skåne på lördag samt sjunga i kyrkan på söndag förmiddag och dessutom tvätta på kvällen. Jag hör nämligen till dem som tycker att ideologin är viktig liksom framtiden, att mina andliga och kulturella behov också behöver fyllas och att även politiska sekreterare har rätt att bära rena kläder och att använda fräscha handdukar åtminstone nån gång då och då.

Men nåja, jag ska göra mitt bästa, jag lovar. Jag är dock denna gång glad för att jag bara är ersättare i KS. Men så här kan vi inte ha det, inte i längden. Vi får se till att skärpa oss. Fritidspolitiken, vilken de flesta i KS utövar, har i sådana lägen inte en möjlighet att hävda sig, och det är rent samhällsfarligt.


PS. Just nu dundrade partiets omgång av KS-papper in genom partiexpeditionens brevinkast. Det var samma och lika mycket handlingar, denna gång uppdelade i två trasiga bruna pås-kuvert. Jag undrar vem jag ska be om att läsa dem? ;-)

1 kommentar:

Björn Brändewall sa...

Då fick du dem i alla fall en dag tidigare än jag!