måndag, december 15, 2008

Julstök

Julen är på gång! Som ett sant julfreak älskar jag alla förberedelser, men de tar tid. Massor av tid. I helgen var det bakdags. Goe liberalen fixade till sina underbart goda saffransbullar med russin och nya mumsiga kolasnittar. Jag bakade lussekatter redan första söndagen i advent och nöjde mig med syltkakor igår. För övrigt gick helgen åt till tvätt, julklappsinköp och lite städning. Stora julrengöringen närmar sig med stormsteg så man tar bara bort de största dammhögarna nu. Om det ska bli kul att anfalla lägenheten på bredfront? Nä. Men det behövs. Och, det är som Magnus och Brasse sa om bastubad, det är skönt efteråt. Och då är det dags för stora, och då menar jag STOOOOORA; tomteinvasionen :-)

Musiken hör också julen till. I tisdags hade vi i Vox Communis julkonsert på Kalmar Teater tillsammans med ungdomarna i Stage for You från Torsås. Det blev en riktigt lyckad kväll. Kören har verkligen vuxit! I morgon väntar sista julframträdandet. Då ger vi järnet med julsångerna för det här året. Tror jag.

Även Lucia har passerat. Som vanligt fick jag i uppdrag att öva in ett luciatåg på Ingelstorpsgymnasiet och vi firade en dag för tidigt, nämligen i fredags morse. Det gick också bra. Det var nästan lika många killar som tjejer den här gången, och det är väldigt ovanligt. Alla sjöng av hjärtans lust. Härligt!

På fredagskvällen var det glöggafton med bostadsrättsföreningen. Goe liberalen, goa dottern och jag bidrog med lite trestämmig sång där också innan det var dags att bänka sig framför På spåret och slappna av efter veckan. Gissa om man sov gott sen?

Fast musiken är en form av livselixir för mig. Den ger kraft och energi när annat känns lite motigt. Man får väl citera ABBA till slut:

Thank you for the music, the songs I'm singing.
Thanks for all the joy they're bringing.
Who can live without it? I ask in all honesty.
What would life be? Without a song or a dance, what are we?
So I say, Thank you for the music,
for giving it to me!

1 kommentar:

Mats sa...

Den 5/1-09 kl. 20.00 kan jag rekommendera programmet Årets tv-tittare. Ett härligt klientel i fåtöljerna.