fredag, december 15, 2006

De e mycke nu.....

"De e mycke nu" heter det visst. Det stämmer. Det är fullkomligt asmycket att göra just nu, och själv är man slut. Man börjar oroa sig som julgrisen: "Finns det ett liv efter jul?"

Jag har i veckan avslutat min tid i Barn- och ungdomsnämnden. Efter tolv år i samma nämnd är det mycket tydligt att man har passerat Bäst före-datum. Konstigt nog så känns det inte ens vemodigt att lämna nämnden. Sanningen är att arbetet där har varit obeskrivligt trist de senaste åren, och det gör väl att saknaden åtminstone inte direkt känns så stor. Förmodligen kommer jag fortfarande att engagera mig i frågorna, men då på ett helt annat sätt. Min efterträdare i nämnden kommer att sköta nämndspolitiken, och det kommer han att göra på ett strålande sätt, det vet jag.

Vi avslutade året med ett julbord på Slottet i onsdags. En himla massa mat och en himla massa avtackningar blev det. Jag och partikompisen (som lämnar sin ersättarplats i nämnden) ville göra något annat, så vi sjöng en liten specialskriven sång på melodin "Mary's boychild" till sällskapets höga nöje. Vackert var det väl inte, men i alla fall lite annorlunda. Med de knutna vänsternävarna i högsta högg och uppmaningen till förvaltningens personal om att hålla babord så att de når land lämnade vi ett sista avtryck. Vår önskan till den nya BUN var nog tydlig: Kom igen nu, nämnden. Visa lite styrka och lite kreativitet!

För övrigt: Valvinden har vänt. Alliansregeringen tappar mark när deras politik blir tydlig. Man ljög i valrörelsen, mörkade och la dimridåer. Moderaterna blev "Sossarna light". Nu sprider den gamla konservatismen ut sina blå tentakler. De små borgarpartierna i alliansen äts upp mer och mer. Sanningen blir mer och mer synlig. Kamrater, nu har vi chansen att växa. 2010 gäller det. Vänstern har guldläge, om vi bara lyckas mobilisera. Vi har ju folket med oss. Kämpa på!

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Hej Birgitta.. Du har just avslutat din tid i Barn- och ungdomsnämnden i Kalmar medans jag är i väntans tider för mitt första sammanträde i Emmaboda kommun Bildningsnämnd i Januari. Få se om jag stannar i 12 år som du gjorde, det imponerar på mig att du varit med så länge i nämnden.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Lycka till, Nicke! Förskole- och skolfrågor är angelägna att jobba med. Behöver du lite gammal erfarenhet från en gammal rutinerad räv på området så kan du höra av dig!