tisdag, december 26, 2006

God fortsättning!

Oj då.... Tomt här på bloggen i flera dagar. Jag har till och med glömt att önska mina läsare God Jul. Förlåt. Än är det inte för sent att säga God fortsättning i alla fall, så det gör jag. God fortsättning!

Julen har rymt tradition och överflöd, som vanligt. Överflöd i mat. Man skäms lite. För en vegetarian som jag är inte julbord direkt anpassat, men inte svälter man för det. "Do they know it's Christmas?" ekar fortfarande i skallen. Jag måste hitta på bättre sätt att dela med mig av överflödet. Hur????

Julklappar, ja. I mängd och parti, av alla de slag. Man blir alldeles rörd. Smycken, böcker, hjulsidor till bilen, pengar.... Jättegulligt av alla! Själv satsade jag i år på att ge klappar med lite knorr på. Den goe liberalen fick sjungande kalsonger och en batteridriven gående elefant som lyfter snabeln och skriar. Dottern fick en mekanisk liten svartvit ko. Mu mu....

Sen fyller jag ju år också, på självaste juldagen. Åter igen paket och besök. Härligt, gott och mysigt. Ett litet tips bara: Lägg inte aluminiumfolie i botten på ugnen om det är dags att baka tårtbottnar. De blir bara gräddade på ovansidan. Hoppas inte så många märkte det.

Julen är en helg då man träffar nära och kära. Mina föräldrar var hos oss nästan hela julafton, mina bonusbarn var här kvällen före och halva julafton och på juldagen kom min syster med familj, mina föräldrar och min bästa kompis. Goe liberalen och goa dottern har varit hemma hela tiden. Tack för så goa människor, allihop!

Nu ropar goe liberalen att det är fika. Han har haft kökstjänst i flera dagar. Stackaren. Men lite stolt är han för att hans saffransbullar är populärast. Syrran krävde å det bestämdaste att de skulle plockas fram igår på kalaset.... Tji fick man för sina ömt bakade kakor!

;-)

2 kommentarer:

Herta sa...

Hej! Letade efter texten till "Ett gott nytt år...med Ingemar Ohlsson och kom till DIn blogg. Har stannat här en stund och läst lite. God fortsättning!

Herta sa...

Glömde lämna min bloggadress.
www.hertabloggen.blogg.se