måndag, januari 18, 2016

Tack

Varmt tack till alla som visat mig och oss omsorg och kärlek sedan i fredags kväll då mamma fick somna in. Ett speciellt och varmt tack vill jag rikta till personalen på Jungmansgården avdelningen Fregatten. Ni var fantastiska under mammas sista dagar, både mot henne och mot oss som hade miljoner frågor. Tack för värme och kärlek!

Det är tungt nu, men vi fick ta ett så fint avsked av mamma i lördags. Hon såg så fridfull och nöjd ut där hon låg i sina fina kläder och smycken med en liten vit blomma i händerna. Hon såg ut precis som om hon tog en liten middagsvila och snart skulle slå upp ögonen, brista ut i sitt vanliga breda leende och säga ett glatt "Hej!" som så många gånger förr. Det var tydligt att hon till slut hade fått lämna sina bördor och blivit fri.

Livet varar inte för evigt här på jorden och det vet vi, men saknaden är svår. Samtidigt är tacksamheten stor. Vi fick ha mamma hos oss länge, och hennes omsorger (de flödade verkligen över) bär vi med oss. Jag är så tacksam för att Gud gav mig en mamma med så mycket kärlek. Nu ska hon få vila i frid i en himmel utan plågor.

Tack för rosorna vid vägen
Tack för törnet ibland dem 
Tack för resta himlastegen 
Tack för evigt tryggat hem 
Tack för kors och tack för plåga 
Tack för himmelsk salighet 
Tack för stridens klara låga 
Tack för allt i evighet! 
(Sv ps 261:4)


Inga kommentarer: