fredag, april 03, 2009

Svar till ledarsidan

Igår kommenterade Barometerns ledarsida mig och min kritik mot gymnasieförbundet. Detta är mitt svar:

Det fanns en tid då jag såg fram emot att läsa Barometerns ledarsida. Jag har väldigt sällan varit överens med ledarsidan, det medger jag gärna, men det var i alla fall roligt att läsa den. Nu innehåller den så få överraskningar att de kan räknas på framtänderna hos en sex-åring som nyss har tappat dem.

I Barometerns värld råder det nämligen en förutsägbar och enkel världsbild. Den som är blå har rätt, den som är röd har fel. Så är det per definition. En borgerligt styrd styrelse har därmed enligt ledarsidan rätt att slarva med politiska sammanträden, med förarbeten, handlingar och rutiner. Det anses till och med hedervärt. Kanske skulle man på sin höjd kärleksfullt och med huvudet på sned kalla det ”en salig röra” till skillnad från det ledningslösa kaos som hade beskrivits om det hade gällt kritik från en borgerlig oppositionspolitiker gentemot en rödgrön majoritet? I Barometerns värld råder nämligen olika regler för olika partifärger.

Det gör det inte för mig. Ordning och reda är något alla ska sträva efter och efterleva i möjligaste mån. Utan det lever demokratin farligt. Sedan kan det även vara värt att nämna att undertecknad bevistade och deltog i det aktuella sammanträdet i Kalmarsunds gymnasieförbund. Det gjorde inte ledarredaktionen
.

Suck. Dubbelsuck.

Inga kommentarer: