fredag, oktober 10, 2008

Mobilisering!

Fy, vad man blir trött ibland, men så plötsligt är det nåt litet hopp som glimrar till och så får man lite gnista igen. Idag är en sån dag, efter många dagars riktigt elände.

Kritiken på den eklaterade förlovningen häromdagen lät inte vänta på sig. Flera SSU-distrikt reagerar starkt, fackföreningsrörelsen med LO-bossen i spetsen påminner sig vad som hände sist när s spelade bort sin ideologi åt höger i valet 1998 och många känner sig vilsna när det gäller vilket alternativ som egentligen finns till den sittande högerregeringen. Inte heller inom mp lär det vara tyst. Många miljöpartister ute i landet undrar nog vart de ska ta vägen när miljöfrågorna hamnar i skymundan hos det egna partiet och när de samarbeten som man faktiskt har med den borgerliga sidan lokalt och regionalt inte är önskvärda med en ny inriktning på riksplanet. Inte heller kravet på EU-utträde finns ju kvar, och orsaken till det är väl uppenbar när vi ser vad som hände i onsdags. Mp riskerar således att tappa sympatisörer både åt höger och åt vänster.

Ja, ja, riksplanet är väl en sak och lokalplanet är en annan. Så brukar det ju vara, och så är det för oss. Det fungerar ju här i lilla Småland, i Kalmar län och i Kalmar kommun, åtminstone för det mesta. Lite trist är det ju att det inte fungerar hela vägen upp i toppen. Vi får väl jobba på det, som man brukar säga.

Hur som helst, spelplanen har ändrats. Vårt fält har blivit avsevärt mycket större. Och tro mig, vi kommer att mobilisera. Mobilisering är bättre än mobbing.

;-)

Inga kommentarer: