fredag, augusti 22, 2008

Apropå OS

Lite rasslar det i medaljkistan i alla fall. Silver i hästhoppning och brons i starbåt igår. Idag gick Jörgen Persson, nästan lika gammal som undertecknad, vidare till semifinal i bordtennis. Kul. Än är det liv i de gamle! ;-)

Att ha förhoppningar om medaljer för Johan Wissman på 400 m igår och på Emma Green i höjdfinalen senare är ganska orättvist. Gläds åt deras finalplatser istället. Bara det är ju en prestation! Detsamma gäller Carolina Klüft i längd. Skulle det bli resultat som håller sig bland de översta är det bonus.

Visst ska man sikta mot stjärnorna, men bli inte besviken på de fåglar som flyger så högt de kan och når trädtopparna. Ha inte högre krav på andra än du har på dig själv. Och du, i det stora hela, det FINNS andra värden i livet än idrottsmedaljer.

2 kommentarer:

Mats sa...

Spraka SOK:s styrelse. Ett gäng maktgalna puckon.
Heja Sverige.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Men nu är det över för den här gången, och det är ganska skönt tycker jag även om det känns en aning tomt i början. Jag är lite trött på kinesisk propanganda dygnet runt ;-)

Och nånstans beundrar jag Ara för hans mod även om det samtidigt var lite respektlöst mot övriga brottare att demonstrera på det viset. Han visade i alla fall ryggrad. Det ska han ha credit för, även om Sverige gick miste om en medalj.