lördag, juli 29, 2006

Teflon på Öland

Teflonpartiets ordförande har gästat Öland. I tidningarna kan vi läsa om hans goda humör, hans snygga klädsel och hans i största allmänhet lavinartade succé i Klintagårdens tält.

Ibland blir man rädd för den makt som finns i andra händer än i demokratins. Det handlar inte längre om att arbeta politiskt, hängivet och ärligt, utan det handlar mer om att förpacka sig i glättat papper och snygga snören. Innehållet i politiken blir mer och mer osynligt. Och det gillar inte jag.

Fast det är väl ingen direkt överraskning. När vår partiordförande fick frågan om vilka interna stridigheter vi har i partiet nu och han svarade att det inte finns några, så blev journalistens spontana kommentar: "Vad ska vi då skriva om?". Suck. Ja, i ett sådant samhälle är det svårt att få ut sitt budskap.

Men teflonpartiet lyckas. Kom bara ihåg några saker inför valet. För det första: Teflonpartiet har fått sitt namn efter det faktum att all skit rinner av. För det andra: Teflon är mycket miljöfarligt. Och för det tredje: I längden håller alltid hederligt gammalt gjutjärn bäst.

Inga kommentarer: