söndag, december 02, 2018

Första söndagen i advent

Första söndagen i advent... Det blev ett besök i Kalmar Domkyrka där vi deltog i en festhögmässa. Det var många medverkande, bland annat en barnkör som sjöng av hjärtans lust och Domkyrkokören som levererade en fantastiskt välljudande version av Otto Olssons Advent från orgelläktaren. Sedan blev det ett besök på julskyltningen och en runda till mammas och pappas grav med ljuständning innan vi åkte hem. Dammsugaren behövde rastas lite.

Jag minns adventshelgen hemmavid. När jag var liten hade vi en adventsljusstake i trä som såg ut som en gris. Senare köpte mamma en mycket finare, en stengodsvariant från Arabia. Den var säkert jättedyr, men jag saknade grisen där på matbordet när vi åt hembakade lussebullar. Dessutom kunde aldrig ljusen stå stadigt i den där nymodigheten, och det var jag aldrig sen med att påpeka. Konservativa drag kan vara utmärkande hos vissa barn.

Storhelger är lite jobbiga när man känner sig ensam. Så även denna gång, men ljuset har kommit. Guds son har ridit in i Jerusalem på ett litet åsneföl. Hosianna, hjälpen är här! Det är det viktiga, inte vilken design vi har på adventsljusstaken.


Inga kommentarer: