torsdag, november 22, 2012

Rysningar....

SD har utsett nya toppmän efter järnrörs- och fylleskandalen. Richard Jomshof ska från och med nu vara rättspolitisk talesperson. Jag hörde honom nyss på presskonferensen tala om vikten av att samhället markerar vid kriminalitet. Han sa gång på gång att samhället tydligt och klart måste tala om var gränserna går och inte låta människor begå grova kriminella handlingar. Då vill jag bara påminna om följande uttalande från honom klippt från Expo.se:


"Kort efter Breiviks terrordåd förra sommaren hamnade Jomshof i blåsväder efter att han angivit det mångkulturella samhället som en anledning till Breiviks terrordåd.

"Ett splittrat mångkulturellt samhälle fungerar inte utan ett samhälle måste bygga på gemenskap. Jag tror att det är en viktig förklaring. Grupper ställs mot grupper” sa Richard Jomshof till Blekinge Läns tidning."

Det är klart och tydligt att det finns brott som kan förklaras och till och med ursäktas. Breiviks terrordåd på Utöya verkar höra dit i SDs rättspolitiske talesmans föreställningsvärld. Jag ryser inombords denna gråkalla höstdag och ber om att han snart ska vara helt ensam om den föreställningen. Jag tror att han är relativt ensam redan idag. Eller???

Inga kommentarer: