torsdag, mars 17, 2011

Inkonsekvent av FP

Man kan inte annat än förundras över Folkpartiet i Kalmar kommun. På förra sammanträdet i omsorgsnämnden yrkade FP-ledamoten på en nedläggning av bemanningsservice, dvs det som i dagligt tal kallas för personalpoolen. Den typen av verksamhet var inte ändamålsenlig, det var svårt att få vikarier den vägen enligt FP och man skulle istället dela ut alla resurserna direkt till de "vanliga" enheterna. Förslaget röstades ner.

På förra sammanträdet i barn- och ungdomsnämnden diskuterades problemet att hitta vikarier inom skola och barnomsorg. Då lade FP, tillsammans med de övriga borgerliga, förslaget att skapa en personalpool för att på det sättet underlätta vikarieanskaffningen.

Ja, jag tror att det kanske kan vara en väg att gå. Det fungerar inom omsorgen och det kanske också kan fungera inom barn- och ungdomsområdet. Man ska inte stänga den dörren, men det kanske krävs lite mer kött på benen i frågan innan man tar steget fullt ut.

Problemet är dock att FP verkar sätta krokben för sig själv, eller är det helt enkelt så att den ena handen inte vet vad den andra gör? Pratar de inte med varandra? Vad tycker FP-företrädarna egentligen? Vi andra vet inte, då det är omöjligt att bringa reda i den här härvan. Vet dom själva?

Inga kommentarer: