söndag, juli 20, 2008

En spark i häcken

Ibland blir man inte förvånad, men ändå besviken. Det hände igår. Cesar Santin lämnar Kalmar FF. Tja, det är ju ren business. Men trist är det. Jag har uppskattat Santin som en spelare utöver det vanliga ända sedan han kom till Kalmar och var så lättviktig att han flög som en vante när någon motspelare kom i närheten. Tekniken är och var redan då fenomenal. Han är en spelare som sätter laget framför jaget och som bygger upp spelet, och såna växer inte direkt på trän. Men, business är business. Kalmar FF tänker i de banorna. De är de ju tvungna till, antar jag.

Jag kan ändå passa på att rekommendera en utställning på Världskulturmuseet i Göteborg. Den heter European Fields och handlar om vad fotboll är för de allra flesta som sysslar med den, fjärran från mångmiljonarenorna. Den handlar om att spela boll på gräs, på grus, på asfalt, på snö och på bergsplatåer men framför allt om att fotbollen är förbrödrande och försystrande. Klubbanda och lojalitet är självklart för ledningen i de lägre divisionerna. Lärorikt och fräscht, minsann.

Om ni ändå är på Världskulturmuseet, missa inte "Take action"! En och annan tankeställare och en spark i häcken kan vi behöva få i vår bortskämda del av världen. Do it yourself!

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Visst är det är ett avbräck för er i Kalmar att Santin flyttar till Köpenhamn av alla ställen. Men ni har många fler bra spelare så KFF är fortfarande favoriter. Men börjar ni tvivla så tar vi grön vita Bajen gärna guldet i höst ;-)

Pierre Edström sa...

Fortsätt drömma Nicke ;-)