torsdag, november 01, 2007

Ännu en regeringsskandal

Vad finns det för likhet mellan regeringens ministär och dess medarbetare å ena sidan och hockeytränare å den andra?

Jo, båda har en utveckling liknande intrigen i "Tio små negerpojkar". Pinsamt Reinfeldt, pinsamt. Regeringsprocessen har statsministern det yttersta ansvaret för. När det gäller hockeyn är det lite mer komplicerat, men elitidrottsvärlden har ju sina egna policies. För regeringen gäller vanlig hederlig etik och moral. Pinsamt Reinfeldt, pinsamt att detta händer gång på gång.

Å andra sidan kanske detta kan få en del att skrika lite mindre då det gäller att kritisera andras handlande. En liten gnutta ödmjukhet inför andras mänskliga brister och fel kanske man framöver ska kunna hitta hos den heliga alliansen. Men det förutsätter å andra sidan att inte Ulvskog och co beter sig likadant som alliansen tidigare gjorde nu när det är (s) som står utanför regeringsmakten. Kan man möjligen få önska sig en lite mer nyanserad och balanserad debatt?

Men krisberedskap kan man inte ha på krogen medan man sveper en flaska vin tillsammans med en journalist på uppdrag. Och journalisten borde också veta bättre. Där går gränsen. Och det här har ju Schenström nu insett till slut. Suck.

Inga kommentarer: