måndag, november 12, 2007

Det är vår framtid ju!

Ibland blir man så himla trött på allting. Vid en del tillfällen är det en fullt normal reaktion på att man har jobbat för mycket och då säger kroppen ifrån. Sådan trötthet kan man lära sig att hantera. Och visst, jag är trött på det viset också, men det kommer att räcka med sömn och lite fri tid så är det problemet ur världen. Frågan är bara hur mycket fri tid man kan få med flera körer på gång samtidigt och luciatåg och julkonsert och kyrkomusiken och saffransbaket och ... Men det reder sig.

Just nu är jag mer bekymrad över alla struntsaker som snor energin från det som är riktigt viktigt. Regeringens ministrar, parlamentariker och statssekreterare, främst de som har blå färg i själen, fuskar med skatter, resor och avgifter. Ja, de borde skämmas riktigt ordentligt. Det är skamligt att så medvetet syssla med mörksens gärningar under så lång tid och inte sluta upp med det förrän man blir avslöjad. Usch och fy på dem! Hur ska man motivera vanligt folk att göra rätt för sig när inte makthavarna gör det?

Men, just nu händer det något som är än mer allvarligt. Vi är så upptagna med att spy galla över den här smutsiga byken att vi glömmer våra verkliga uppgifter. Under tiden vi rullar en minister i tjära och fjädrar så svälter barn till döds i främmande länder. Människor förföljs, torteras och sätts i fängelse utan grund och utan rättegångar. Här på hemmaplan genomför regeringen ett av de största systemskiftena vi kommer att uppleva. Välfärden monteras ned och vi får ett sjuhelsickes jobb med att bygga upp den igen. Våra gemensamma resurser i form av statligt ägda bolag säljs ut. Jakten på sjuka och arbetslösa går vidare och tvingar familjer att splittras eftersom inte mamma och pappa kan få jobb i samma landsände. Och fler exempel finns, många fler. Varje tidning borde bränna våra händer. Istället har vi så kraftig hud att vi bara läser om ännu en skatteskandal eller om hur Idol-juryn har röstat.

Vänner, vakna upp! Sila inte mygg medan ni sväljer kamelerna. Det är ju vår framtid det handlar om!

Inga kommentarer: