onsdag, juli 11, 2007

Full fart framåt

Något är galet med bloggsidan. Jag försökte förgäves lägga ut ett inlägg här igår och lyckades inte hur jag än gjorde. Å andra sidan var det nog ett av mina mest meningslösa inlägg, så jag tror inte världen gråter över detta förlorade stycke erbarmlig prosa. Jag gör härmed ännu ett försök i alla fall.

Kalmar FF besegrade idag Hammarby med 2-0. Grattis! Men oj, vad man saknade Ari i laget! Första halvlek glömmer vi, den andra var bättre. En hel del behöver förändras i spelet om man ska vara med och leka på de övre placeringarna i tabellen framöver, det tror jag alla är väl införstådda med. Förlusten av såväl Ari som Fabio kräver kraftfulla åtgärder, och dagens spel framåt räcker inte långt när man ska möta lag som har mer att komma med än Bajen hade ikväll. En liten ros skulle jag vilja ge till Santin som inte kan vara utan blåmärken på speciellt många delar av kroppen efter matchens mycket närgångna uppvaktning i så gott som 90 minuters tid. Det var hårda tag, minsann. Hade han haft mitt humör hade sinnet runnit över efter de 25 första minuterna och det röda kortet åkt upp. Nu klarade han sig, och laget, och man märkte ingen irritation förrän i de allra sista minuterna. Starkt gjort! Kvällens tistel skulle jag vilja ge till dem som aldrig lyckas fylla sina sittplatser på huvudläktaren. På den västra delen finns två rader som så gott som aldrig är upptagna. Under kvällens match, då Fredriksskans faktiskt var fullsatt, fick man neka folk biljetter eftersom det var slutsålt. Samtidigt gapar det tomma stolar på bästa åskådarplats. Hur kan det komma sig? Kan man inte ge bort biljetterna om man nu inte kan masa sig dit själv?

Gräsmattan på Fredriksskans är grön och fin. Samtidigt spelar man fotboll på Nya Ullevi på en blandning av hö och gyttja. Jag kan inte låta bli att dra paralleller till förra årets gräsproblem här i Kalmar. Vilket himla liv det var! Men på Nya Ullevi, där spelar man. Det är skillnad på folk och fä. Hade vi haft en sådant underlag hade vi fått ställa in matcher och Kalmar FF hade riskerat sin elitlicens. I Göteborg händer ingenting. Visst är det konstigt? Eller kanske är det inte konstigt alls...

Almedalen rullar vidare. När veckan är slut vet vi om den har gett eko på något sätt. Än har bevakningen varit ganska skral och budskapen ännu mer skrala. Sossarna har pratat om centraliserad skatt och centern om miljö. Ingen är förvånad. Nu står vårt hopp till vänstern som är lite för tyst i den allmänna debatten. Det finns ju massor att reagera över. Varför hörs vi inte mer nu när vi har guldläge?

Kom igen kamrater! Missa inte chansen när vi har guldläge! Eller är det så att även vi, liksom Kalmar FF, behöver lägga om anfallstaktiken? Hur som helst, det är full fart framåt som gäller, precis som för KFF!

3 kommentarer:

Mats sa...

I Göteborg finns det alternativ till Nya Ullevi. Det borde vara en självklarhet att flytta matcherna.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag håller med föregående talare. Det är skamnligt att behöva spela på sådan "gräsmatta" som Ullevi bjuder på just nu. För övrigt ska kommer det bli svettig för Kalmar på Söderstadion. Vårt hem och vår borg ska vi ha revanch för förlusten i går. Grattis ändå för segern :-)

Anonym sa...

Hej Birgitta

Jag är ju inte överdrivet intresserad av varken hammarby eller Kalmar men bor ju i kalmar län så nicke får ursäkta *L* jag gillar ju öster jag ja dom är ju där dom är ja ): vill tipsa dig om samhall uppropet på denna adress

http://mikael-nilsson.blogspot.com/

mvh Micke