fredag, maj 26, 2006

Helgaktiviteter

Låååånghelg. Skööööönt. fast nu blir den inte riktigt så lugn som jag hade tänkt mig. Jag har nämligen fått en interpellation inför måndagens fullmäktige angående offentlig visning av fotbolls-VM. Svaret är ju ganska givet, men även den enklaste fråga kräver dock ett litet uns av planering för att andemeningen ska bli klar och tydlig.

Igår var liberalen och jag ute på kyrkrunda medan dottern klädde ut sig tillsammans med kompisar till Little Britain. Stagneliusskolan hade sin traditionsenliga Staggjakt och då gäller det inte bara att tävla, utan man ska också hitta ett tema till sina dräkter. Tjejerna jobbade så svetten rann och tog sig sedan ner till stan för att kämpa. Vad mötte de? Jo, en hel del fylla plus tävlingsstationer där själva poängen var att klä av sig så mycket som möjligt. Jag blir så arg! Respekt, skolor! Jag struntar fullständigt i att det är elevkåren och inte själva skolan som anordnar evenmanget, det sker ändå i skolans namn. Det hela visar hur som helst att man inte har kommit så där värst långt i sitt värdegrundsarbete. Heder åt "mina" tjejer som avbröt tävlingen i protest. De ansvariga bör skämmas. Ordentligt. Blä.

Kyrkrundan? Ja, hi hi. Vi hittade rätt till slut. Dörby kyrka är fin, speciellt på hösten, speciellt i år, speciellt i oktober.

8 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Jag är inte kristen eller så... men jag måste säga att kyrkor är vackra :-)

Mats sa...

Peterskyrkan är fantastisk. Jag blev bara sittande och fanns till, vet inte hur länge. Sen var vi i en liten kyrka på Lefkas som inte var större än en normal fyrarummare. Det var som att komma till en annan värld. Som tredje favoritkyrka väljer jag stora Tuna kyrka i Borlänge...
Ha en härlig vecka Birgitta....och liberalen.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Visst är kyrkor vackra, Nicke! Och ibland väljer man dem med extra omsorg... ;-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack, Mats! Men det är lite långt att resa till Rom, speciellt om man vill ha fler på plats. Dörby får det bli. Annars är Gladhammar utanför Västervik helt sagolik också. Kolla in den!

Ha en bra vecka du med!

Pierre Edström sa...

Känner till några fina kyrkor i Åtvid också annars ;-)

Mats sa...

Drömmar och visioner måste man ha.
Ikväll får jag nöja mig med familjekväll på särskolan. Det är också långt ifrån Rom.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Och ibland slår drömmar in!
Hoppas familjekvällen blev trevlig. Jag tllbringade min kväll på fullmäktige. Det kan också vara lite drömlikt då och då, och även det är långt från Rom.....

Anonym sa...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»