lördag, mars 18, 2006

Kultur i TV och hemma

Idag är det final i melodifestivalen. Jag håller andan. Alla som känner mig vet vilken patriot jag är i tävlingssammanhang. Nu skrivs Carola fram som given vinnare. Skona oss! Jag vill inte skämmas för att vara svensk ett år till! Snälla jurygrupper och svenska folk, skicka ett bidrag som åtminstone har chans att nå finalen i Aten och rösta inte bara på en inhemsk stjärna med utstrålning, hur himmelsk hon än är. Ska jag välja mellan blå slöjor i storm och fullständigt osensuella kortbyxor väljer jag kortbyxorna. Heja BWO!

Fast först ska jag få uppleva kultur på hemmaplan. Plastsonen ska spela teater och går just nu som en totalt osalig ande och rabblar på replikerna. Det ska bli spännande att få vara med. Antagligen begriper jag inget, men man får ju använda fantasin. Teater vidgar sinnena!

Kultur på hemmaplan, ja. Det kan också innebära att vara lycklig åhörare till den sammanboendes arior från duschen. Hemtrevligt tycker jag. Och varifrån skulle han ha fått inspiration till detta om inte via en levande kulurverksamhet?

Kultur ger livskvalitet!

Och dryga vattenräkningar....

Inga kommentarer: